BankID og kredittkort – en god kombinasjon

Det blir stadig mer populært å gå til anskaffelse av et kredittkort. Det gir en ekstra økonomisk trygghet, det er relativt enkelt og mange långivere tilbyr kredittkort.

Blant disse er Remember.no et godt alternativ. Her finner man også mye nyttig generell informasjon om kredittkort, og det lønner seg med litt kunnskap før man søker om et kredittkort.

Kortene er praktisk på mange måter. Man får tilsendt et fysisk kort, ikke så ulikt et bankkort, og dette kan brukes til å betale for varer, samt å gjennomføre transaksjoner. Ofte er det enklere å få slike kort innvilget enn andre typer lån, og dette er nok grunnen til at så mange nordmenn foretrekker nettopp kredittkort i dag.

Slik søker man om kortet

Det er veldig enkelt å søke om kredittkort i dag. Prosessen gjøres enkelt via nettet, og aktuell långiver vil behandle søknaden så raskt som mulig. Man kan også stille opp fysisk i banker og hos andre aktører som tilbyr samme løsning, men å søke via internett er absolutt den mest effektive måten å gjøre det på.

Når man søker om kredittkort, må man alltid gjennom en kredittsjekk. For å få gjennomført en kredittsjekk, trenger imidlertid långiver personlige opplysninger. Derfor lønner det seg å benytte BankID når man søker om lån. På den måten unngår man at långiver eller en tredjepart må ta kontakt for ytterligere informasjon. Med bekreftelse via BankID, får de all informasjon de trenger.

Slik fungerer BankID

BankID er en suveren løsning for de fleste av oss, og man kan bruke denne løsningen til det meste. Den brukes til innlogging i nettbank, til å bekrefte skattemelding og til å søke kredittkort, med mer. Enkelt forklart er BankID et verktøy man benytter for å bekrefte identitet, som er en stor fordel når du søker kredittkort.

For å gjøre jobben raskere for långiver, og for å raskere få behandlet en søknaden, bør man benytte BankID når man skal søke om kredittkort. Da får långiver automatisk all informasjon de trenger, og man får raskt svar på søknaden. Om det haster å få et kredittkortet innvilget grunnet uforutsette utgifter, er dette måten å gjøre det på.

BankID og sikkerhet

Noen foretrekker å søke ved å fysisk stille opp hos långiver. Dette gjelder spesielt eldre, som kanskje er usikker på sikkerheten rundt BankID og andre løsninger på nett. BankID er imidlertid blant de sikreste løsningene som finnes på nett. Prosessen har flere ledd, og det skal godt gjøres å jukse i prosessen.

Først må man skrive inn fødselsnummeret sitt på skjermen. Et fødselsnummer er unikt for alle, og ikke noe uvedkommende normalt har tilgang til. Deretter må man skrive inn en engangskode. Denne koden sendes enten til telefonnummeret man disponerer, eller finnes tilgjengelig via en fysisk kodebrikke man har tilgjengelig. Til slutt må man bekrefte prosessen med et egendefinert passord.

Tips til kredittkort

Fordi det er så enkelt å søke om kredittkort via BankID, kan mange falle for fristelsen uten å vite hva de søker om. Man må alltid huske å lese alle vilkår og betingelser knyttet til det kredittkortet man vurderer å skaffe seg. Man bør spesielt fokusere på vilkårene som omhandler renter og rentefrie perioder.

Rentene på kredittkortene er nemlig svært høye. Dette skyldes at kortene anses som usikrede lån, og bankene løper derfor en større risiko med slike kort. Normal rentesats på et gjennomsnittlig kort kan variere mellom 5 % og 40 % – med andre ord kan skyldig beløp bli ganske så høyt om man ikke betaler tilbake før beløpet renter seg.

Dette må man tenke på

  • Man må finne et kredittkort tilpasset egne preferanser og behov
  • Man må alltid ha økonomien til å betale tilbake det man skylder – med renter

Et kredittkort er en god løsning for mange, og med BankID er søknadsprosessen enklere enn noen gang tidligere. Før man søker, må man imidlertid huske å sammenligne flere alternativer. Da finner man den løsningen som egner seg best til egen økonomisk situasjon. Man må også huske å lese alle vilkår, så unngår man å gå glipp av viktig informasjon.