Les om 11 fordeler med alle kredittkort

Et kredittkort er noe svært mange nordmenn har, man ser man nærmere på statistikken så er det slettes ikke like mange av de som faktisk har et slikt kort – som faktisk bruker det aktivt. Men det kan det absolutt være grunn til å gjøre, for alle norske kredittkort har svært mange fordeler som vanlige bankkort ikke har!

Du kan utsette betalinger rentefritt

Den kanskje største fordelen med alle kredittkort er at du kan utsette betalinger rentefritt. Har mobilregningen forfalt, og det er fortsatt to uker igjen til lønning …? Eller skulle du ha bestilt konsert- eller flybilletter nå, og utsatt betalingen?

Dette kan være kostbart dersom man ikke har et kredittkort, men de fleste kredittkortene på markedet lar deg utsette betalinger med inntil 2 måneder uten at det koster deg et rødt øre. Ved å utsette betaling av store kjøp gjennom et helt år tjener du dermed inn noen extra rentekroner.

Drivstoffet blir billigere

Og apropos drivstoff, så bør man ha et kredittkort bare av den grunn. For flere norske tilbydere gir deg rabatter på mellom 30 og 80 øre per liter bensin du fyller dersom du betaler med det aktuelle kortet. Det høres kanskje lite ut, men over et år vil det fort bli snakk om hundre- eller tusenlapper.

Reiseforsikring er inkludert

En reiseforsikring i banken vil fort koste et par høvdinger i året dersom du skal forsikre hele familien, men gjør du det gjennom et kredittkort så er det hundre prosent gratis.

Alt du trenger å gjøre for å aktivere en slik forsikring (dersom det er inkludert i kredittkortet) er å betale minst halve reisen med det respektive kortet. Mer om dette her: https://www.sas.no/eurobonus/kredittkort/

Du har alltid en pengereserve

Hvem har vel ikke opplevd at kontoen har vært litt tommere enn man kanskje trodde, eller ønsket? I så fall vil et kredittkort være gull verdt – enten det er for å unngå at man må legge tilbake alle varene som kassamannen har scannet igjennom fordi man ikke har råd til det, eller fordi det er en nødvendighet når man er på ferie utenlands og kontoen har blitt tappet. En genial reserve!

Alternativer er å søke på nytt hvis man får et plutselig behov for penger, men som kjent gis ikke alle kredittkort på dagen ettersom behandlingstiden er såpass lang.

Depositum

En annen fordel med kredittkort er depositumsbetaling. Dersom du skal betale et dyrt depositum på feks. hotell eller leiebil, bør du benytte deg av et kredittkort. Da reserveres beløpet på kredittkortet ditt istedenfor bankkortet ditt.

Kredittkort er trygt og sikkert

De fleste vil nok påstå at et bankkort er trygt å bruke, forutsatt at man skjuler PIN-koden sin og holder øynene oppe når man gjør uttak i minibanker.

Men man kan fortsatt bli utsatt for svindel, både ved netthandel og i andre situasjoner. Alle kredittkort er langt tryggere, ettersom det er banken som tar risikoen (og støyten) dersom du skulle bli utsatt for svindel.

Tilgang til fordeler

Inngang på flyplasslounger, avslag på leiebil og overnatting og oppsamling av bonuspoeng som kan gi deg gratis flyreiser er bare noen av fordelene man får gjennom kredittkort.

De fleste bankene har egne fordelsprogrammer, og her er det bare fantasien som setter grenser. Føl deg som en ekte «VIP» med det rette kredittkortet!

Du kan faktisk nedbetale ting med det

Selv om mange nok har hørt rykter om at slike kort har skremmende høy rente (og det er ofte tilfellet), så er det faktisk mulig å handle ting på avbetaling med et kredittkort.

Renten kan faktisk være så lav som 15-20 prosent (altså like bra som et forbrukslån), og da er det mulig å ta seg råd til å for eksempel nedbetale en ny sofa eller flatskjerm over noen måneder. Kanskje kan man til og med kjøpe seg en ny bruktbil?

Kredittkort fungerer over alt!

Med et kort fra MasterCard eller VISA, så er du sikret deg problemfri betaling uavhengig av om du befinner deg i Norge, Skandinavia, Europa eller verden for øvrig.

Alle kredittkortene støttes stort sett over hele verden, og følgelig er det en god sikkerhet å ha et slikt kort med seg på reisen. Og har du for eksempel VISA på det vanlige bankkortet ditt, slik mange nordmenn har, så kan det være greit å ha en reserve i et MasterCard-kredittkort.

Spar penger på dagligvarer

En siste fordel med kredittkort er at du kan også spare penger når du handler dagligvarer. Enkelte kort gir deg nemlig en bonus på mellom 1 til 3 prosent på alt du handler, og hvis man gjør et lite regnestykke på hvor mye man faktisk bruker på mat og husholdning i løpet av et kalenderår, så vil man fort finne ut at her er det faktisk penger å spare. Lykke til med sparingen!